Cum poti obtine suportul familiei tale?

fitness-dancingBuna dimineata, m-am gandit sa vorbim azi despre suportul pe care familia noastra/prietenii/colegii ni-l ofera in demersul nostru! Sau despre cum sa-i impiedicam sa ne mai impiedice, ati inteles?:)

Sa vedem:

 

1.Impune-ti „kindly” preferintele alimentare! Gateste alaturi de mama ta, cu conditia sa-ti permita la sfarsit sa mananci numai  salata/garnitura.

2. Cauta retete care sa multumeasca pe toata lumea! Legumele pentru tine, carnita si grasimea pentru ei, o vreme, pana ii cuceresti!

3.Iesi dimineata si alearga alaturi de o prietena, dar fa-le si lor cunostinta cu ea!

4. Explica-le cu rabdare de fiecare data motivele pentru care faci sport. Gaseste argumente familiare lor!

5. Nu refuza categoric mancarea mamei tale, ajut-o sa o adapteze nevoilor tale!

6.Inlocuieste chipsurile de la film cu fructe! Ia pentru toata lumea, prietenii tai vor fi usor cuceriti de mirosul de portocala!

7.Propune prietenilor tai o plimbare in parc, la sfarsit de saptamana!Incurajeaza-i sa inchiriati biciclete. In parcurile bucurestene, bicicletele se inchiriaza cu 10 lei.

8.Renunta la dulciuri! Sau diminueaza cantitatea, temporar, ca sa nu renunti brusc la ele!Nu vrei sa ai regrete si sa-ti incalci propriul regulament.

9.Inlocuieste liftul cu o portie de urcat pe scari! Cucereste-i cu o poveste interesanta, promite-le efecte benefice asupra starii lor de spirit, incurajea-i sa ia parte alaturi de tine la un stil de viata mai sanatos!

10.Convinge-i sa renunte la televizoare, laptopuri si telefoane in timp ce mancati! Si creierul are nevoie de timp sa-si dea seama ca tu mesteci de zor!

Tu cum ii faci sa inteleaga ca ti-ai ales deja un ritm de alimentatie si un stil de viata care nu se mai potrivesc cu ale lor?

2 thoughts on “Cum poti obtine suportul familiei tale?

  1. Pingback: Leapșa, din nou « Wise Tales of the Godmother

  2. Pingback: Cinnamon challenge sau provocarea scortisoarei « Lumea vazuta de Burete

Lasă un comentariu